Склад: молоді соснові шишки, вода, цукор, лимонний сік
Дата виготовлення: травень 2024р.
Термін придатності: 24 міс
Варення з соснових шишок сезону 2024 року.
Всього декілька років тому про варення з соснових шишок майже нічого не знали.
Більшість згадок - з дитинства.
А про те, що ці шишки їстівні, багато хто навіть не здогадується.
Над цією новиною ми досі продовжуємо працювати.
А ось саме варення нам вдалося зробити мега популярним. І не тільки в нашій країні, а й за її межами.
Варення надсилають з України в різні куточки світу.
Зараз варення із соснових шишок можна зустріти і на полицях у супермаркетах, і на базарних лавках в туристичних місцях.
Але як часто ми отримуємо повідомлення, що жодне з випробуваних нашими покупцями і близько не зрівняється за смаком та ароматом з нашим.
Це дорогого коштує
Адже над рецептурою варення ми плідно працюємо, консультуємось з професіоналами в справі харчових технологій і постійно вдосконалюємось.
Це вже не просто варення. Це наш фірмовий продукт.
Його купують для себе і на подарунок, коли хочуть проявити не лише оригінальність та турботу, але й розбудити емоції та спогади про дитинство????
Спробуйте варення в різних фуд варіаціях і розширте свої смакові емоції.
- Каша для сніданку: додайте декілька капель сиропу в свою кашу і кілька шишок
- Страва з антипасті: сир, сухарики та соснові шишки в парі зі склянкою улюбленого червоного вина
- Приготуйте заправку для салату з бальзамічним оцтом та сиропом з шишок. Додайте соснові шишки у свій салат для надання оригінальної нотки смаку страви
- Млинці: використовуйте соснове замість класичного варення
- Зробіть ароматну підливу або соус, додавши сироп з шишок
- Використовуйте сироп з варення, щоб підсолодити йогурт (без додатків)
- Додайте трохи сиропу та самих шишок в мюслі
- Добряче змажте варенням хрусткі тости
- Використовуйте сироп як глазур чи маринад
- Додавайте варення з шишок в якості топінгу до морозива
- Ну, і куди ж без ароматного чаю? Але це і так зрозуміло, правда ж?
Насолоджуйтесь чудовим смаком, ароматом та корисними властивостями варення з шишок!
Сосна - унікальне з точки зору впливу на здоров'я людини дерево. Вона «змушує» правильно працювати імунітет, здатна стимулювати кровообіг, сприяє поліпшенню роботи органів дихання, покращує зір і очищає організм від токсинів.
Хімічний склад молодих, зелених шишок:
Користь і шкода соснових шишок обумовлені наявністю в їх складі різних елементів. Для того щоб знати, як вони впливають на різні органи конкретної людини, слід звернути особливу увагу на основні складові продукту.
Молоді бруньки цієї рослини містять достатньо вітамінів, мінеральних і дубильних речовин, різних кислот. Загальна хімічна формула включає:
- вітаміни різних груп;
- каротин;
- таніни та ліпіди;
- фітонциди і біофлавоноїди;
- магній, залізо і селен;
- вуглеводні сполуки;
- смоли;
- жирні олії та терпенові сполуки;
- олеїнову і ліноленову органічні кислоти.
Найбільшу користь приносять молоді шишки світло-смарагдового кольору, які мають середню ступінь дозрівання. Якраз цей період найкраще підходить для збору сировини.
Користь варення з шишок сосни:
Від кашлю.
Такий продукт - один з найвідоміших засобів, використовуваних в період гострих респіраторних захворювань. Воно може застосовуватися як для лікування, так і для профілактики. Забезпечуючи відмінний відхаркувальний ефект, варення допомагає позбутися від мокротиння і слизу в дихальних шляхах. Крім того, воно забезпечує усунення мікробів і бактерій, активно бореться із запальними процесами. Вельми дієвий засіб також і при нападах астми, і ангіні, так як допомагає полегшити симптоми, пов'язані з ними.
Для шлунка.
Забезпечуючи посилення виділення шлункового соку, соснове варення стабілізує і нормалізує роботу всіх органів шлунково-кишкового тракту. Також з його допомогою усуваються жовчні застої, поліпшується відтік сечі і підвищується тонус організму.
Для імунітету.
Наявність в складі солодких ліків величезної кількості вітаміну С дає можливість поповнювати їм організм в достатньому обсязі. Ця речовина надзвичайно важливо для людського організму, оскільки саме воно є ключовим складовим системи імунітету. Вітамін С відрізняється антиоксидантоюу дією, сприяє більш активному виробленню білих кров'яних клітин і дозволяє не допускати важкі хронічні захворювання. Також даний елемент входить до складу колагену, необхідного для відтворення м'язових тканин і системи кровотворення.
Для шкіри і волосся.
У хімічній формулі варення із соснових шишок також присутній і вітамін А, який в тандемі з вітаміном С надає благотворний вплив на волосся. Внаслідок регулярного прийому варення із соснових шишок вони стають більш густими, набувають пружність і блиск. Крім того, вітамін А не допускає швидкого старіння шкіри, сприяє розгладженню зморшок, дозволяє більш активно боротися з вільними радикалами. Завдяки йому поліпшується загальний стан шкірних покривів, йдуть вугри і лущення, менше проявляються пігментні плями і рубці.
Для зору.
Поліпшити його допомагає все той же вітамін А, що доповнюється великою кількістю каротиноїдів. Вони виконують роль антиоксидантів, допомагаючи запобігти розвитку катаракти, поліпшити силу зору, а також сповільнити дегенеративні процеси, пов'язані з жовтою плямою. Основна дія даної речовини полягає в зменшенні окисного стресу, через що хороший зір збережеться до самої глибокої старості.
Для циркуляції крові.
Завдяки наявності в складі органічних сполук, регулярне вживання варення допомагає значно поліпшити вироблення червоних кров'яних тілець. В результаті в організмі підвищується рівень енергії, запобігає процес виникнення анемії і поліпшується формула крові.
Для нервів.
Боротьба зі з стресами і поліпшення функцій нервової системи є результатом впливу корисних речовин, що входять до складу варення.
Як приймати мед з ялинових шишок:
Молоді шишки, з яких варяться смачні ласощі, можна і обов'язково потрібно їсти. Примітно, що вони допустимі для вживання в їжу навіть в сирому вигляді - їх смак дещо нагадує незрілі яблука.
Що стосується загальних рекомендацій щодо приймання варення, то вони наступні.
Сироп з молодих шишок можна розбавляти будь-якими напоями і пити у вигляді коктейлів або чаїв. Також його можна використовувати в якості додаткового інгредієнта до десертів і інших страв.