themeXXX
Чому треба віддавати перевагу грибам із екологічно чистого Карпатського лісу, а не з будь-якого іншого регіону країни.
Основне тіло гриба — так звана грибниця, тягнеться на величезну відстань під землею, а те, що ми бачимо на поверхні — всього лише плід. Гриби харчуються органічними речовинами, вони позбавляють Землю від непотрібного «сміття», та ще й підживлюють її екосистему. Тому дуже важливо де виріс гриб, який ви збираєтесь з'їсти. Категорично заборонено вживати гриби, які виросли на забруднених територіях чи вздовж швидкісних трас. Найсприятливішим регіоном завжди був і є Карпатський ліс.
Карпатські ліси займають близько половини всієї території Західної України. Розташовані вони переважно в горах і на крутосхилах. Тисячоліттями гірська система була вкрита густими лісами - наймогутнішим типом рослинного покрову землі, який виконував безцінні середовищетвірні функції, створював комфортні умови проживання людей і відчутно вплинув на культуру краю. Поступово, впродовж тисячоліть, гори заселяли лісові породи, які оточують нас і тепер.
Карпатські гриби вважаються найкращими через те, що ростуть саме на території могутніх Карпатських лісів, живляться екологічно чистими органічними речовинами серед свіжого гірського повітря і кожен турист, відвідуючи Західну Україну, обов'язково купує сушені Карпатські гриби.