Телефон для замовлень 093 201 25 05
Ми обробляємо замовлення 9.30-17.30 пн.-пт.
ДОСТАВКА

У кошику порожньо!

Мова
Загальна вага порції: 50 гр
80 грн.
Ціна в бонусних балах: 80 Буде нараховано балів: 2

Квітка лаванди є улюбленою завдяки своєму солодкому, розслаблюючому, квітковому аромату, а квіти та листя мають довгу історію використання в традиційному західному травництві. Висушені квіти лаванди можна додавати в чай, використовувати як пряність для приготування їжі або випічки, а також додавати в рецепти догляду за тілом.

Лаванда — ароматний багаторічний вічнозелений чагарник. Його дерев’яні стебла несуть лавандові або фіолетові квіти з пізньої весни до початку осені, хоча є різновиди з білими або рожевими суцвіттями. Батьківщиною лаванди є Середземномор’я, але зараз її культивують у регіонах з прохолодною зимою та сухим літом у Європі та на заході Сполучених Штатів. Використання лаванди сягає тисячоліть, перші зареєстровані випадки її використання єгиптянами під час процесу муміфікації. І греки, і римляни використовували часто лаванду, найпопулярнішим було для купання, приготування їжі та як інгредієнт у парфумах. Лаванду використовували як парфуми після ванни римляни, які дали назву траві від латинського  lavare, мити. Під час Великої чуми 1665 року грабіжники могил мили руки сумішшю під назвою «Оцет чотирьох злодіїв», яка містила лаванду, полин, руту, шавлію, м’яту, розмарин і оцет; вони рідко заражалися. Англійський фольклор розповідає, що суміш лаванди, полину, ромашки та пелюсток троянд привабить духів, фей та ельфів.

Як пряність лаванда найбільш відома як важливий аспект французької кухні та є невід’ємним інгредієнтом сумішей приправ із прованськими травами. Лаванду можна використовувати окремо, щоб надати чудового квіткового аромату десертам, м’ясу та хлібу. Квіти також можна покласти в цукор, щоб надати йому характерного аромату для використання в печиві та цукерках.

Подібно до кінзи, деякі люди сприймають смак лаванди в манері, яка є небажаною в кулінарії. Приблизно 10% населення вважають, що лаванда має мильний і неприємний смак. З цієї причини було б доцільно проявляти обережність, використовуючи лаванду як ароматизатор.

Століттями вважалося, що лаванда збуджує пристрасті як афродизіак і досі залишається одним із найвідоміших ароматів у світі.

Ми рекомендуємо вам проконсультуватися з кваліфікованим медичним працівником перед використанням рослинних продуктів, особливо якщо ви вагітні, годуєте грудьми або приймаєте будь-які ліки.

Ця інформація не була оцінена Управлінням з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів. Цей продукт не призначений для діагностики, лікування чи профілактики будь-яких захворювань. Тільки для освітніх цілей.




Проте, важливо пам'ятати, що чай з лаванди не повинен бути єдиною формою лікування та не замінює лікарські препарати. Рекомендується звернутися до лікаря перед початком вживання чаю з лаванди або будь-яких інших засобів самолікування.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре
Ми передзвонимо вам
Відправити