Лисички є одними з найбільш популярних їстівних грибів в світі, відомі своїм унікальним ароматом і гарним зовнішнім виглядом. Вони є мікоризні, тобто формують сприятливі, симбіотичні відносини з корінням дерев, що робить вирощування в штучних умовах майже неможливим.
Користь лисичок
Лисички містять вітамін С, а також велику кількість каротину. Частково завдяки цьому лисички мають оранжево-жовтий колір. Смак лисичок можна описати як фруктовий або перцевий, майже квітковий.
Сушені лисички відмінно поєднуються у стравах з м'ясом, рибою, або як соус чи підливка. Вони також дуже популярні в омлеті або в якості начинки в млинці.
Лисички є відмінним джерелом білка, міді, калію, цинку, селену і вітамінів A, B, D, PP, харчових волокон і мають низький вміст як насичених, так і ненасичених жирів. Тож, використовуючи лисички в приготуванні смачних страв, ви одночасно наповнюєте свій організм безліччю корисних вітамінів та елементів.
Спосіб приготування лисичок
Сушені лисички перед приготуванням треба залити окропом і залишити не менше, ніж на 20 хвилин. Після чого ретельно їх промити. Приготовані гриби можна додати до будь-якої основної страви.