РЕЦЕПТ ГРИБНОЇ ЮШКИ
Рецепт із білими сушеними грибами.
В кожної господині має бути в запасі рецепт грибної юшки із справжніх Карпатських білих грибів!
В грибну юшку за рецептом кладуть сушені білі гриби, та можна брати і свіжі. Зверніть увагу: грибна юшка за рецептом Карпатської кухні настільки самобутня й ароматна, що зовсім немає необхідності додавати ніяких додаткових спецій, хіба що трохи гостренького перчика для пікантності.
Інгредієнти:
- 30 гр сушених білих грибів
- 2 цибульки
- 1 морквина
- 4 картоплини
- зелена цибулька
- сметана
- 2 ст. ложки олії
- чорний мелений перчик за смаком
- сіль за смаком
- 1,5 л води
Секрет приготування:
1. Сушені білі гриби залий 0,5л. окропу і залиш настоятися не менше, ніж на 20 хвилин. Потім обов'язково проціди, але грибну воду не виливай .
2. Гриби дуже ретельно промий і поріж або додай такими шматочками, як є. Наріж цибульку, потри моркву на крупній тертці, а картоклю поріж кубиками. Зелену цибульку також дрібненько поріж.
3. У сотейнику в розігрітій олії спасеруй цибульку, додай нарізану моркву, посоли, поперчи і, періодично помішуючи, обсмажуй біля 10 хвилин.
4. Влий у сотейник грибну воду, бульйон і доведи до кипіння.
5. Відправ у сотейник ретельно промиті білі гриби і вари юшку на повільному вогні приблизно 40 хвилин.
6. Потім додай картоплю і вари до готовності ще хвилин 15-20. - Вимкни вогонь, додай нарізану зелену цибульку і залиш на 10 хвилин, щоб грибна юшка настоялась і увібрала в себе весь аромат білих грибів.
8. Подавай гарячою і зі сметаною.