Ягідний чай
Крім кислих на смак сортів чаю, плоди які містять багато фруктової кислоти, є ще смачні слабокислі сорти. Справжнє відчуття смаку приходить лише з ягідними чаями, які не містять будь-яких ароматизаторів і підсолоджувачів. Але тоді є ризик звикання.
ЯК ГОТУЄТЬСЯ ЯГІДНИЙ ЧАЙ?
Ягідні чаї точно не для тих, хто поспішає. У цьому випадку варто витратити час, щоб повною мірою використати цінний аромат солодких фруктів. Для приготування чашки чаю рекомендується, 1 чайну ложку ягідного чаю помістити в холодну воду, перш ніж довести цю суміш до кипіння. Після кипіння дайте чаю настоятися ще приблизно 10 хвилин. До речі, шматочки ягід можна заливати чаєм.
ПОРАДА: Холодні ягідні чаї — чудові освіжаючі напої, які можна пити без цукру, злегка підсолодженими медом або змішуючи з фруктовими соками.
Завдяки ягідному, злегка кислуватому смаку, більшість ягідних чаїв чудово поєднуються з легкою літньою випічкою, фруктовими тортами та сирними десертами. Вони також є гарною основою для коктейлів, які можна спокійно випивати вдень або після їжі. Однак було б помилкою відносити ягіднічаї тільки до десертів або закусок.
Тому що міцні фруктові чаї з інтенсивним ягідним смаком – чудові компаньйони до осінніх страв з дичини. Більш м’які та солодкі ягідні чаї, з плодами обліпихи, також чудово поєднуються з вершковим сиром з медом, весняними салатами зі свіжих квітів і солодкими овочами, такими як морква чи буряк. Зокрема, ягідний чай чудово смакує з яблуками та десертами з корицею або фруктовими рисовими пудингами.