Пряний чай
Пряний чай
Від чашки ароматного пряного чаю стає миттєво тепло. Однак те, що чай можна пити лише взимку, є помилкою. Залежно від складу, чаї зі спеціями бувають зігріваючими, зміцнюючими або заспокійливими. Кардамон, імбир, кориця, мускатний горіх, перець, які наповнюють вас теплом з ніг до голови. Тому такі прянощі ідеальні як чай на сніданок.
ПРИГОТУВАННЯ ПРЯНОГО ЧАЮ
Щоб приготувати ароматний чай зі спеціями, залийте окропом чашку використовуючи одну чайну ложку чаю зі спеціями (приблизно 200 мл). Залежно від ваших вподобань, ви можете дати чаю настоятися п’ять-десять хвилин. Щоб зробити чай ще більш пряним і міцнішим, ви можете заздалегідь розтовкти спеції з розсипним чаєм у ступці.
ПОРАДА : Чаї зі спеціями різноманітніші, ніж ви думаєте: із декількома мілілітрами молока або рослинного молока та невеликою кількістю меду вони особливо смакують і чудово поєднуються з тістечками. Влітку пряні чайні суміші також можна подавати холодними та з невеликою кількістю м’ята чи меліси.
ПРЯНІ ЧАЇ ДЛЯ ЇЖІ
Якщо випити чашку пряного чаю після досить важкої їжі, ви швидко відновите самопочуття, оскільки імбир стимулює травлення. Дещо свіжіші варіанти, такі як імбирно-лимонні суміші, також рекомендуються до легкої риби, тайських чи східних страв.