Теплий сніданок
У тому, що сніданок є найважливішим прийомом їжі за день, насправді немає нічого нового. Але зараз ми розповімо вам, як це, коли ви починаєте свій день з теплого сніданку. Приправлений сонячними спеціями, доповнений свіжими фруктами або фруктовим пюре, приправлений хрусткими горіхами або насінням, новий теплий сніданок навряд чи має щось спільне з кашею нашого дитинства.
Особливо взимку гарячий сніданок допомагає зігрітися зсередини. Разом із чашкою чаю ми можемо розпочати наше повсякденне життя зігрітими та підкріпленими. Класичний теплий сніданок.
Основа:
- В якості основи для каші на сніданок підходять практично всі види зерна:
- Овес вважається абсолютною класикою, а також є чудовим постачальником заліза, магнію та розчинної клітковини, які позитивно впливають на рівень холестерину.
- Спельта містить більше вітамінів, мінералів і білка, ніж його близький родич, пшениця.
- Пшоно, амарант або кіноа - альтернатива без глютену. Усім, хто дотримується безглютенової дієти, рекомендується вживати ці зерна. Вони також багаті білком і, на відміну від зерен, що містять глютен, не утворюють слизу.
Рідина:
Тут теж для вас відкриті всі двері. Молоко, рослинне молоко, вода, фруктові чи овочеві соки – важливе лише співвідношення зерна та рідини. Для ідеальної кремоподібної консистенції вам потрібно приблизно 2-3 склянки рідини на чашку каші.
Приправа:
Ви можете насолоджуватися ранковою кашею як солодкою так і солоною. На додаток до традиційних інгредієнтів, таких як цукор і мед, для підсолоджування сніданку також підходять брусничний або ожиновий сироп, дрібно нарізані фініки або кокосова стружка або ж кокосовий цукор.
Додатки:
По-справжньому смачна каша на сніданок складається не тільки із зерна, але й з доповненням сезонних фруктів чи овочів. Завдяки багатьом літнім фруктам ви можете повернутися до фруктового пюре взимку.
Тепер настав час влаштувати наш сніданок: подрібнені горіхи, шоколадна стружка, лісові ягоди, ягідне варення або мед.
ЧОМУ ТЕПЛИЙ СНІДАНОК ОСОБЛИВО КОРИСНИЙ ДЛЯ НАС.
Більшість людей краще переносять теплу та варену їжу, ніж сиру їжу.
Тепла їжа вранці зігріває вас зсередини - так ви боретеся з холодними руками та ногами.Гарячі каші на сніданок, як правило, складаються з цільного зерна, тому вони наповнені клітковиною та повільними вуглеводами, які довше залишають нас ситими.
Гарячий сніданок налаштовує на день, не обтяжує, а заряджає енергією.
РЕЦЕПТИ ТЕПЛОГО ПОЧАТКУ ДНЯ:
Мюслі з ягодами та какао
Класична основа - це мюслі, доповнені бананами та какао. Шоколад і ягоди — неперевершена команда, яка підсолоджує наш ранок. Насіння чіа забезпечує додатковий приріст омега-3! З таким сніданком день може бути тільки чудовим.
ІНГРЕДІЄНТИ НА 2 ОСОБИ:
1 чашка (250 мл) базових мюслі
2 чайні ложки чіа
2 склянки молока (води або рослинного молока)
улюблені ягоди
2 чайні ложки какао
Приготування: змішайте мюслі, насіння чіа та варіть на молоці або на іншій рідині приблизно 5 хв. Додайте 2 чайні ложки какао і розподіліть між двома ємностями.Прикрасьте улюбленими ягодами, посипте какао та насолоджуйтесь ягідно-шоколадним сніданком.
ЯЙЦЕ В СТАКАНІ
Класичне м'яке яйце на сніданок забезпечує нас необхідною порцією білка вранці Яйце в склянці можна доповнити різноманітними інгредієнтами, такими як ріпчаста цибуля, вершковий сир, зелень, шинка та спеції.Поки він проводить у водяній бані близько 20 хвилин, ви встигнете швидко прийняти душ - адже вранці кожна хвилина на рахунку.Все це приправлено дрібкою спецій, які чудово поєднується з яйцем.
ІНГРЕДІЄНТІВ НА ЛЮДИНУ
2 яйця
Сіль, перець
Спеції за смаком
1 склянка
Приготування: Нарізані інгредієнти (цибулю, шинку, овочі та ін.) викласти в змащену маслом склянку. Розбийте в нього 2 яйця і накрийте скляною кришкою (але без гумового ущільнювача). Готуйте на водяній бані при 180° приблизно 20 хвилин.
Яйце ідеальне, коли білок застиг, а жовток ще рідкий - якщо ви віддаєте перевагу твердому жовтку, готуйте ще кілька хвилин. Солимо і перчимо перед подачею. До цього добре підходить хрусткий шматочок хліба.
ГОСТРИЙ СУП НА СНІДАНОК
В азіатських країнах на сніданок подають гострі супи. Вони не важкі для шлунка, але насичують, зігрівають зсередини та ще й порцію овочів приносять із собою. Якщо ви зараз скажете, що вранці це, ймовірно, займе занадто багато часу, у нас є для вас швидкий рецепт, який, трохи підготувавшись увечері, може бути на столі за 5 хвилин вранці.
Інгредієнти на 1 порцію
2 столові ложки спельти
1-2 чайні ложки приправи для супу
шматочок імбиру
1 морква
трохи соєвого соусу
Спеції 10 овочів
Приготування:
Напередодні ввечері: замочіть спельту у воді - в ідеалі в тій самій каструлі, в якій ви варитимете суп наступного дня. Моркву наріжте дрібними брусочками або тонкими скибочками.
Вранці: додайте до спельти шматочки моркви та 2 скибочки імбиру (неочищеного) і залийте зверху гарячою водою (приблизно 250 мл). Додати приправи для супу і тушкувати кілька хвилин. Потім приправте соєвим соусом і додайте спеції для рагу. Вийміть шматочки імбиру з супу та насолоджуйтесь.
З невеликою організацією та майже без додаткових зусиль ви точно зможете включити теплий сніданок у повсякденне життя та скористатися його перевагами.