Найвідоміший у світі аромат м’яти
Mentha x piperita — квітуча багаторічна рослина, яка походить з Європи і з тих пір поширилася по всьому світу. М'ята перцева - природний гібрид м'яти звичайної та водяної м'яти. Вона славиться за свої цілющі властивості та має багато застосувань у їжі. Лист м’яти перцевої зазвичай запарюють як освіжаючий м’ятний чай, але також популярний у трав’яних чайних сумішах і цукерках.
М'ята перцева - квітуча багаторічна рослина. Вона походить з Європи і насправді є природним гібридом м’яти звичайної та водяної м’яти. Цю траву легко вирощувати у вологому ґрунті і вона широко культивується в усьому світі для її широкого застосування в їжі та медицині.
Найвідоміший у світі «аромат м’яти» – це аромат м’яти перцевої. У грецькій міфології Менте перетворили на рослину м’яти перцевої, коли Прозерпіна в гніві ревнощів дізналася, що Плутон закоханий у неї. Ще раніше ассірійці використовували перцеву м'яту як жертву богу вогню.
М’ята перцева містить ефірну олію, унікальну серед м’ятних м’ят завдяки своїй якості та смаку. Штучні склади м’яти неповноцінно дублюють аромат чи лікувальні властивості.
М'ята перцева - одна з найпопулярніших трав в чаях, цукерках і жувальних гумках. Вирощування та виробництво олії почалося в США в 1790-х роках і стало основним експортним бізнесом до середини 1800-х років. США все ще є провідним світовим виробником олії перцевої м’яти, виробляючи в середньому 4117 тонн на рік. Кажуть, що деякі японські компанії подають олію перцевої м’яти в систему кондиціонування, щоб підбадьорити своїх працівників і таким чином підвищити продуктивність.
Олія перцевої м’яти дарує свій прохолодний, освіжаючий смак і неперевершений аромат до різноманітних страв і напоїв. У західному світі це звичайний інгредієнт для цукерок, зубних паст, морозива, пирогів та інших десертів. Сам лист м’яти перемішують і додають у коктейлі, а у висушеному вигляді є популярним інгредієнтом трав’яних чаїв.
У кухні Близького Сходу перцева м'ята відома своїм внеском у пікантні страви. Його додають до спецій, якими приправляють баранину та інше м’ясо. Його також змішують з йогуртами, квасолею та сиром.
Ми рекомендуємо вам проконсультуватися з кваліфікованим медичним працівником перед використанням рослинних продуктів, особливо якщо ви вагітні, годуєте грудьми або приймаєте будь-які ліки.