ЯК ПРИГОТУВАТИ БІЛІ ГРИБИ

Приготування білих грибів
Сушені білі гриби залий окропом так, щоб гриби повністю «потонули». Залиш настояти 15-20 хвилин. Якщо твій рецепт передбачає використання води або інших рідин, збережи грибну воду після зливу. Вона додасть більш насичений аромат твоїй страві.
Як пройде 15-20 хвилин, злий грибну воду в окрему ємність. Гриби ретельно промий під проточною водою. Оскільки свіжий гриб перед сушінням в жодному разі не можна мити, на ньому можуть зустрітися хрусткі компоненти у вигляді лісового грунту. Подрібни гриб як тобі хочеться і додай в будь-яку страву, як якщо б гриб був використаний в свіжому вигляді.
Білий гриб - дуже вишуканий гурманський гриб, який може бути приготований різними способами.
Ти можеш приготувати з сушених білих грибів:
- будь-який соус
- суп або тушковані блюда
- використати в рецепті пасти
- гарнір до риби, м'яса, птиці
- грибне різотто
- грибне масло
- грибну чіабату
- начинку для піци
Та й взагалі, все, на що тільки здатна твоя фантазія!
Перед покупкою
Сухі білі гриби - це дійсно гурманський продукт, і їх спосіб збирання, заготівлі та ціна дуже ясно на це вказують. Їх насичений, злегка горіховий смак є справжнім делікатесним доповненням до безлічі страв.
Сушені білі гриби не тільки гарні на смак, але і дуже корисні для людини. Білий гриб має високий вміст білка, що робить їх відмінним замінником м'яса в вегетаріанських стравах.
Цікавинки про білий гриб
Будучи мікорізальнимі, вони не культивуються і не так поширені, як промислово вирощені гриби. Дуже малоймовірно, що ти коли-небудь зустрінеш свіжий білий гриб на прилавках супермаркетів.
Білі гриби мають тонкий смак, завдяки чому і додають сильний аромат до макаронів, супів і соусів. Намагайся вибирати гриби, запах яких ти відчуєш ще не розкривши упаковку.
Якщо білі гриби були зібрані в теплу пору року, а саме влітку, в них можуть бути присутніми сліди від дрібних хробачків, іноді і самі хробачки. Якщо тобі такі попалися, це не повинно тебе лякати, вони абсолютно нешкідливі і безпечні для людини і ніяк не впливають на смакові якості гриба. Головне, щоб їх не було більше, ніж гриба ;-)
Основні факти
У білого гриба може вирости досить велика шапка, діаметром до 30 см. Зазвичай шапка білого гриба має коричневу або червоно-коричневу зі злегка липкою текстурою. Ніжка білого гриба зазвичай товста і в розрізі біла, на відміну від інших видів грибів вона не темніє.
Нижня частина шапки складається з губчастого матеріалу. Придивися уважно і ти побачиш крихітні трубки, з яких розпорошуються спори.
Білі гриби утворюють мікоризні відносини з сосновими деревами. Мікоризні гриби утворюють корисні, симбіотичні відносини з корінням рослин, і в свою чергу рослини отримують кращий доступ до води і поживних речовин через велику площу поверхні грибкового міцелію, а гриб отримує доступ до цукру, який виробляє рослина. Круто, правда?
Ти можеш зустріти білі гриби на землі в листяних лісах, біля сосен і ялин. Вони ростуть в період з літо до пізньої осені.
В Італії білий гриб вважається неймовірним делікатесом, подається в кращих ресторанах і перевищує ціну в 22 євро за кг свіжих грибів (цікаво: з 1 кг свіжих білих грибів ти отримаєш близько 100 грам сухого гриба).